Om Mårten Andersson

Mårten Andersson är en av Sveriges mest välkända ståupp-komiker. Han slog igenom i radioprogrammet Pippirull i P3 där han blev känd för sina imitationer av bl a Mikael Persbrandt och Dr Alban.

År 2004 grundade Mårten sin egen stand up-klubb i Stockholm, Raw Comedy Club. Här uppträder både svenska och internationella komiker, där komikerna själva får sätta ribban för hur rå humorn ska få vara.

Checklista & Behov

Med hjälp av vår checklista kunde vi snabbt identifiera Mårtens behov och önskemål. Mårten ville få hjälp med att skapa en ny avatar och logotyp inför hans USA-turné för att kunna etablera sig under namnet ‘The Swede’ istället för Mårten Andersson.

Workshop & Moodboard

Vi anordnade en gemensam workshop där vi diskuterade olika alternativ för att hitta rätt design och känsla för Mårtens nya avtar och logotyp för ‘The Swede’.

Skiss & Design

Vi skickade in fler olika skisser med svenska detaljer som dalahästar, köttbullar m.m. Mårten påpekade att amerikaner knappt vet var Sverige ligger och att vi istället borde satsa på blågula färger och Sveriges flagga för att skapa igenkänning.

Eliminering & Redigering

Efter att ha gallrat bort de alternativ som inte kädes rätt valde Mårten ut två stycken skisser som vi jobbade vidare med för att skapa en färdig avatar och logotyp.

Final Design

Mårten valde slutligen ett av våra förslag för ‘The Swede’.
Han bad oss även att designa omslagsbilden till hans YouTube-kanal med samma motiv.

Testimonial

“Redan vid första mötet med gänget på Frankly Media så fick jag en väldigt bra magkänsla. Det var något där mellan raderna som jag gillade. Det fanns en fin ödmjukhet i kombination med en väldigt ovanlig hunger, ett driv och vad det verkade – en stor kärlek och passion inför det uppdrag jag gav dem. Jag hade inte fel. Tvärtom.

Från första till sista sekund så kände jag mig ”hemma” med Frankly Media. Trots mitt eviga pillande i små detaljer var det bara positiv feedback och det fanns inga problem, bara nya möjligheter. Slutprodukten blev ännu bättre än vad jag föreställt mig. Kommer definitivt anlita dem igen. Superproffs!”

– Mårten Andersson, Artist/komiker